Zebranie koła nr 2 w Wodzisławiu Śląskim

dodano 2015-09-14 22:10 w kategorii: Powiatowe

Na dzisiejszym zebraniu naszego koła podsumowaliśmy przebieg kampanii referendalnej oraz aktywności obywatelskiej w dniu referendum. Przygotowywaliśmy się do kampanii wyborczej. Była mowa o środkach jakie podejmiemy w tym okresie i na jaki rodzaj aktywności się zdecydujemy. Omówiliśmy pokrótce kandydatów na posłów z naszego powiatu a także z naszego okręgu wyborczego. W trakcie tego zostaliśmy zaskoczeni miłą informacją. Do Zjednoczonej Lewicy dołączył kolejny koalicjant. Jest nim PPP czyli Polska Partia Pracy, związana ideowo z ruchem WZZ Solidarność 80. Serdecznie witamy wśród koalicjantów . Liczymy na dobre owoce tej współpracy. Ponadto na spotkanie przybył jako gość przewodniczący koła nr 1 w Wodzisławiu, Pan Lucjan Musiolik. Poszerzył on dyskusję na temat koordynacji działań w okresie wyborczym. Przypomniane zostały też wybrane zagadnienia ordynacji wyborczej. Pozytywnie nastawieni, będziemy chcieli teraz pracować na dobry wynik naszej koalicji.